tisdag 21 september 2010

Malmö-rapparen Why-D släpper samlingsskiva


Malmörapparen Why-D debuterade redan i januari 2003 med sin egensläppta tolva Rock Island (Dirty South Anthem), en tolva som fick bra respons i både Sverige (bland annat nominerad på The Swedish Hip-Hop Awards 2003) och på en del amerikanska underground-siter, mycket tack vare en egenproducerad streetvideo som började cirkulera på nätet. Året därpå släppte artisten den 5-spåriga CDn, You Don’t EP, med den kritikerrosade låten The Classics, där han knöt ihop titlarna på några av de mest klassiska hiphopalbumen genom tiderna. The Classics hamnade även på P3 Hiphops låtlista över de bästa svenska hiphoplåtarna 2004.

Men strax efteråt blev det tyst om Why-D och många undrade om han hade lagt av med musiken. Men sanningen är att han aldrig riktigt lade av. Han tog bara en paus och sedan ett par år tillbaka så har han från och till arbetat på sitt debutalbum, som i dagsläget håller på att färdigställas. Resultatet är en personlig och ärlig skiva, precis som ett debutalbum ska vara.

Men innan albumet kommer så bjuder Why-D på The Dolo Darko Tape, en samling av både släppta och tidigare osläppta låtar. Mixtapet innehåller hela 20 låtar och gästas av bland andra Reks, Rico Won, Obnoxiuz, Rocc Spotz, Colossos och Bobby Bolivian.


Tracklist:
01. Legend In My Own Mind
02. A New Day (feat. Rocc Spotz)
03. Malmoe's Finest (feat. Colossos)
04. In The South
05. One Verse
06. Alkoholizm (feat. Rocc Spotz & Trèz Bien)
07. Sofa Kings Session Pt.1 (feat. Rocc Spotz)
08. All That I Got
09. Inner Demons (feat. Reks)
10. Keep It Right
11. Mental Healthcare (feat. Obnoxiuz & Rico Won)
12. Most Real
13. Sick Conscience
14. The Classics
15. Sofa Kings Session Pt.2 (feat. Rocc Spotz)
16. Most Real (Remix)
17. You Don't
18. The Classics (Remix)
19. Give It Up (feat. Rocc Spotz)
20. Rock Island (Dirty South Anthem)1 kommentar:

  1. Ny länk: http://www.zshare.net/download/809154212f88424f/

    Den förra har utgått.

    Vassegoooda!!

    SvaraRadera